maanantai 9. helmikuuta 2015

Ohjeilla on väliä ja reagointi kannattaa

Julkaisimme tänään 9.2.2015 jutun jossa käsittelimme pääkaupunkiseudun ikääntymistä. Juttuun olimme tehneet kartan josta ikääntymistä oli mahdollista tarkastella alueittain. (Kuva 1)

Uutissovelluksella pystyi tarkastelemaan ilmiötä monista eri näkökulmista. (Kuva 1)
Uutissovellusta oli mahdollista käyttää monella tavalla. Ilmiötä saattoi tarkastella pitkällä aikajaksolla koko pääkaupunkiseudun tasolla tai ottaa tarkasteluun vain yksittäisen alueen.

Aamulla kello 8–9 välillä tarkkailimme miten eri toiminnallisuuksia sovelluksessa käytettiin ja havaitsimme, että yksittäinen alue valittiin tarkasteluun yllättävän harvoin. Uutissovelluksessa saattoi siis valita tarkasteluun yksittäisen alueen tiedot. (Kuva 2)

Klikkaamalla aluetta sai nähtäväkseen valitun alueen tiedot viivadiagrammina. (Kuva 2)
Oletuksemme oli, etteivät ihmiset tajua, että karttaa on myös mahdollista klikata. Mietimme Plus-tiimimme kanssa miten voisimme tukea tämän toiminnallisuuden löytymistä.

Päätimme lyhyiden keskustelujen pohjalta yksinkertaisesti lisätä osoittaessa avautuvaan tietoikkunaan lisätekstin, että klikkaamalla saat lisätietoa. (Kuva 3)

Lisäsimme toteutukseen ohjeen jossa kehotettiin osoittamisen lisäksi myös klikkaamaan aluetta. (Kuva 3)
Mitä tapahtui? Alueen valitsemisen suosio alkoi välittömästi nousta ja siitä tuli sovelluksen käytetyin ominaisuus.

Toki myös muilla tekijöillä on vaikutusta tähän kuten, että yhdeksän jälkeen ihmisten työpöytäkäyttö kasvattaa suosiotaan suhteessa mobiilikäyttöön.

Summasummarun reaaliaikaisen käytön seurannan avulla pystymme reakoimaan nopeasti ja parantamaan uutissovellusten toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti